Ελλάδα

Οκτώ διαρρήξεις στην Κοζάνη από ζευγάρι Αλβανών

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μόνο μετρητά και κοσμήματα άρπαζε από τα σπίτια που «χτυπούσε» σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης μια πενταμελής σπείρα με «αιχμή του δόρατος» ένα ζευγάρι νεαρών Αλβανών. Η συμμορία έδρασε από τις 12 ως τις 23 Μαΐου και στο διάστημα αυτό τα μέλη της διέρρηξαν έξι σπίτια και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα δυο.

Οι έρευνες των ανδρών της Ασφαλείας που ακολούθησαν τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των ενοίκων των σπιτιών ηλικίας 30 ως 61 χρόνων στις περιοχές Κρόκο, Ροδίτη, Πετρανά και Άνω Κώμη, απέφεραν σημαντικά στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην ταυτοποίηση μιας 30χρονης Αλβανίδας και ενός 25χρονου ομοεθνούς της που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες διαρρήξεις. Άλλοι τρεις συνεργοί τους παραμένουν άγνωστοι και αναζητούνται.

Οι κακοποιοί νοίκιαζαν μεταφορικά μέσα και με αυτά κινούνταν στις περιοχές όπου εντόπιζαν σπίτια με παράθυρα ή μπαλκονόπορτες αθέατα από το δρόμο. Τα παραβίαζαν με αιχμηρά αντικείμενα και άρπαζαν τιμαλφή και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων φτάνει τα 7.300 ευρώ. Σε βάρος του ζευγαριού και των συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων που μπορεί να διέπραξαν.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top