Διεθνή

Ομαδικός τάφος με 400 πτώματα βρέθηκε έξω από τη Φαλούτζα

C3E6B566B50DCE32C03C783F8B61C7CF.jpg

Εν τω μεταξύ, οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού κατόρθωσαν την Κυριακή να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το νότιο άκρο της πολιορκημένης πόλης, δημιουργώντας ένα προγεφύρωμα για να κινηθούν προς το κέντρο. Συνεχίζεται η σκληρή αντίσταση των τζιχαντιστών που είναι ταμπουρωμένοι στην πόλη.

Ομαδικό τάφο που πιστεύεται ότι περιέχει τις σορούς περίπου 400 ανθρώπων εντόπισαν οι ιρακινές δυνάμεις στα περίχωρα της Φαλούτζα, ενώ σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους τζιχαντιστές που είναι οχυρωμένοι στην πόλη.

Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα περισσότερα πτώματα φαίνεται πως ανήκουν σε μέλη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων που θανατώθηκαν από τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, όμως έχουν ανασυρθεί και σοροί αμάχων.

Τα θύματα φαίνεται ότι εκτελέστηκαν, καθώς φέρουν σημάδια ότι πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Οι τζιχαντιστές έσφαξαν εκατοντάδες άνδρες του ιρακινού στρατού γύρω από τη Φαλούτζα κατά την εξάπλωσή τους στην ταραχώδη κεντρική επαρχία αλ-Ανμπάρ, που άρχισε το χειμώνα του 2014.

Σύμφωνα με τις πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, οι ιρακικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αδειάζουν τον τάφο και να μεταφέρουν τα πτώματα για αναγνώριση.

Νίκη-κλειδί (;) στην πολιορκία

Οι σκληρές μάχες για την απελευθέρωση της Φαλούτζα συνεχίζονται, με το Associated Press να μεταδίδει ότι οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού κατόρθωσαν την Κυριακή να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το νότιο άκρο της πόλης.

Η επί το πλείστον αγροτική νότια περιοχή της Ναϊμίγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προγεφύρωμα για έφοδο των ιρακινών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης.

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Φαλούτζα ήδη μετρά δύο εβδομάδες, όμως η πρόοδος είναι αργή έως τώρα, καθώς η πόλη βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών επί περισσότερα από δύο χρόνια, με συνέπεια να υπάρχουν καλά οργανωμένες άμυνες.

Όσο οι ιρακινές δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το κέντρο οι μάχες αναμένεται αν γίνουν πιο δύσκολες, καθότι θα είναι πιο δύσκολο για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να δίνει υποστήριξη με βομβαρδισμούς.

Χιλιάδες άμαχοι πιστεύεται ότι παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στην πόλη και τυχόν τυφλά αεροπορικά πλήγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες.

Επιπλέον, οι τζιχαντιστές αναμένεται ότι θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για τη Φαλούτζα, με δεδομένο ότι σε αντίθεση με άλλες πολιορκίες, πλέον δεν έχουν κάποια άλλη πόλη-καταφύγιο στο οποίο θα μπορούν να υποχωρήσουν αν ηττηθούν.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top