Διεθνή

Ορλάντο: O ήρωας πρώην πεζοναύτης που έσωσε 70 ανθρώπους

817704162FFD6E351CEC05F7C2663362.jpg

Ένας 29χρονος πρώην πεζοναύτης, γλίτωσε από τις σφαίρες του Ομάρ Ματίν στο γκέι κλαμπ Pulse στο Ορλάντο, περίπου 70 ανθρώπους.

Ένας 29χρονος πρώην πεζοναύτης, γλίτωσε από τις σφαίρες του Ομάρ Ματίν στο γκέι κλαμπ Pulse στο Ορλάντο, περίπου 70 ανθρώπους.

Ο Ιμράν Γιουσέφ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS εξήγησε πως στο άκουσμα των πυρών του Ματίν κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για πυροβόλο όπλο, σε αντίθεση με όσα πίστευαν αρχικά οι δεκάδες θαμώνες στο κέντρο, πως επρόκειτο δηλαδή για ήχο από τις μουσικές του κλαμπ. Η άμεση αντίδραση του πρώην πεζοναύτη, που εργαζόταν στην πόρτα του Pulse τη νύχτα της τραγωδίας, γλίτωσε τουλάχιστον 70 ανθρώπους.

«Μακάρι να μπορούσα να είχα σώσει περισσότερους. Υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε ο νεαρός που μόλις δύο μήνες πριν εγκατέλειψε το σώμα.

Μπορεί αρκετοί αυτήκοοι μάρτυρες να νόμιζαν πως οι ήχοι από τα πυρά του Ματίν ήταν μέρος του σόου, όμως, η εμπειρία του Γιουσέφ τον έκανε να συνειδητοποιήσει αμέσως περί τίνος επρόκειτο και πως στην πραγματικότητα αυτό που ακουγόταν ήταν ένα ημιαυτόματο τύπου AR-M16.

«Αρχικά ήταν τρία ή τέσσερα πυρά. Ήταν σοκαριστικό. Με τρία ή τέσσερα πυρά καταλαβαίνεις ότι ήταν όπλο μεγάλου διαμετρήματος. Όλοι πάγωσαν. Εγώ ήμουν πίσω και είδα ανθρώπους να τρέχουν προς τον πίσω διάδρομο και όλοι συνωστίστηκαν σαν σαρδέλες», εξήγησε.

Τη στιγμή του πανικού κανείς δε μπορούσε να σκεφτεί να ανοίξει μία πόρτα που οδηγούσε στην έξοδο, παρότι ο Γιουσέφ φώναζε «ανοίξτε την πόρτα». Η μόνη επιλογή που είχε ήταν να τρέξει και να ανοίξει την πόρτα ο ίδιος.

«Υπήρχε μόνο μία επιλογή. Είτε θα μέναμε όλοι εκεί και θα πεθαίναμε, είτε θα άρπαζα την ευκαιρία, έτσι πήδηξα για αν ανοίξω την πόρτα και βγήκαμε όλοι έξω. Μόλις ο κόσμος κατάλαβε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, συνέχισαν να βγαίνουν και τότε ξεκίνησαν να τρέχουν», είπε. Τόνισε ότι περίπου 60 με 70 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στο διάδρομο. 

Ο Γιουσέφ έμεινε στο σημείο και βοήθησε τα σωστικά συνεργεία να μεταφέρουν τους τραυματίες. 
Την ίδια ώρα, ο αδελφός του, Αμίρ, μιλώντας στην εφημερίδα Gazette τόνισε πως η εκπαίδευση του Γιουσέφ ήταν αυτή που τον έκανε να λειτουργήσει τόσο άμεσα.

Ο πρώην πεζοναύτης μετά το μακελειό έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Έχασα πολλούς φίλους εκείνο το βράδυ που αντιλαμβάνομαι μόλις τώρα και ενώ οι κινήσεις μου μοιάζουν ηρωικές αποφάσισα ότι κι οι άλλοι γύρω μου έπρεπε να σωθούν και έτσι αντέδρασα. Πρέπει να δείξουμε την αγάπη μας στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που έχασαν τους δικούς τους και να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν αυτό που συνέβη».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top