Διεθνή

Όσκαρ ατυχίας διεκδικούν δυο ληστές στη Γαλλία

%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%

H ένοπλη ληστεία σε ένα εστιατόριο McDonald’s τερματίστηκε πολύ γρήγορα χθες Κυριακή στην ανατολική Γαλλία, καθώς οι δύο επίδοξοι κακοποιοί για κακή τους τύχη έπεσαν πάνω σε στελέχη των ειδικών δυνάμεων που φορούσαν πολιτικά και κάθονταν ήσυχα σε ένα από τα τραπέζια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Οπλισμένοι με μια κυνηγετική καραμπίνα, οι δύο άνδρες εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο στο Εκόλ Βαλεντέν (ανατολικά). Ο ένας εξ αυτών έριξε μια προειδοποιητική βολή στον αέρα και άρχισε να απειλεί τους θαμώνες, ενώ ο συνεργός του έσπευσε προς τα ταμεία για να αρπάξει τα χρήματα.

Αυτό που δεν υπολόγισαν ήταν ότι μεταξύ των πελατών θα βρίσκονταν 11 στελέχη της ομάδας επέμβασης της γαλλικής στρατοχωροφυλακής (GIGN), μια επίλεκτη μονάδα που αποτελείται από σκληρά εκπαιδευμένους κι έμπειρους στρατιωτικούς η οποία έχει συσταθεί ιδίως για την αντιμετώπιση ομηριών.

Προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να θέσουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους πελάτες, οι στρατιωτικοί περίμεναν ώστε να επέμβουν τη στιγμή που οι ληστές θα άρπαζαν τη λεία τους και θα ετοιμάζονταν να φύγουν, διευκρίνισε ο εισαγγελέας του Μπεσανσόν, Εντουίζ Ρου Μοριζό.

Τον πρώτο άνδρα, ο οποίος είχε στην κατοχή του τη λεία, τον συνέλαβαν καθώς όρμησαν κατά πάνω του την ώρα της διαφυγής του. Ο δεύτερος συνελήφθη αφού τραυματίστηκε από μια σφαίρα των στρατιωτικών στην κοιλιακή χώρα.

Οι επίδοξοι ληστές νοσηλεύονται, θα οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστή για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες για «ένοπλη ληστεία» και «βιαιοπραγίες», διευκρίνισε ο Ρου Μοριζό.

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top