Οικονομία

Ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει υποβάλει τη δήλωσή του

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σκηνικό επανάληψης των περσινών φαινομένων διαδικτυακού συνωστισμού την τελευταία εβδομάδα πριν από τη λήξη προθεσμίας, με αδυναμία του Taxis να αντεπεξέλθει και διαμαρτυρίες των φοροτεχνικών, διαμορφώνουν οι αποστάσεις ασφαλείας τις οποίες συνεχίζουν να τηρούν οι  φορολογούμενοι από την υποβολή των δηλώσεών τους.

Με την διαδικασία να εισέρχεται στην τελική της ευθεία και την προθεσμία να εκπνέει στις 30 Ιουνίου, μέχρι χθες ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν είχε υποβάλει τη δήλωσή του. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως τώρα σε σύνολο 6 εκατ. υπόχρεων, 1.865.638  φορολογούμενοι έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους. Έτσι, για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία στο τέλος του μήνα απαιτείται η υποβολή περίπου 130.000 δηλώσεων την ημέρα.  

Στη συντριπτική τους πλειονότητα όσοι υπέβαλαν δήλωση είτε ΄χουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε προσδοκούν επιστροφή φόρου. 

Σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί (956.301 σε σύνολο 1.856.638 εκκαθαριστικών) φαίνεται να έσπευσε από τους πρώτους εκ του ασφαλούς καθώς το εκκαθαριστικό του είναι μηδενικό. Πιστωτικό εκκαθαριστικό έχουν 343.390 φορολογούμενοι (18,41%) και χρεωστικό 565.947 φορολογούμενοι οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν σε τρεις δόσεις συνολικά 553 εκατ. ευρώ.

 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top