Πολιτική

Π.Ρήγας: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζει τις εξελίξεις για τη συνταγματική αναθεώρηση

550_334_453578.jpg

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι «πρέπει να ανοίξει η συζήτηση χωρίς να θέλουμε να εκβιάσουμε κανέναν», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ αναφερόμενος στην αλλαγή του συντάγματος και τον εκλογικό νόμο.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, ο κ. Ρήγας είπε ότι πολλές φορές ο εκλογικός νόμος ερχόταν χωρίς καν να έχει συζητηθεί, χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα κόμματα. Επίσης πρόσθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει και στον προγραμματικό του λόγο ότι χρειάζονται βαθιές αλλαγές στο δημόσιο βίο, αλλαγές στο κράτος, ενίσχυση του ρόλου των πολιτών, άμεση δημοκρατία. Όλα αυτά, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση. Και έχουμε όλο το χρόνο ν’ ανοίξει η συζήτηση και να γίνει με έναν τρόπο ώστε η κοινωνία να έχει συμμετοχή σ’ αυτές τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική δημοκρατία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να επιτευχθεί συναινετικό κλίμα για τις αλλαγές αυτές, ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι η στάση της Ν.Δ. δικαιολογεί την εκφορά του λόγου της. Δηλαδή, πρόσθεσε, προσπαθεί και θέλει με τις προφητείες που έχει κάνει μέχρι σήμερα να υπάρξει «αριστερή παρένθεση» χωρίς να υπολογίζει το κόστος και για την δημοκρατία και για την ελληνική κοινωνία.
 
Η Αριστερά και το ΚΚΕ , υπογράμμισε , πρέπει να σκεφτούν πως και με ποια δυνατότητα θα στηρίξουν αλλαγές που οφείλουν να γίνουν στη χώρα για να μην επανέλθει όλο αυτό το σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Ρήγας απευθύνεται στον ελληνικό λαό, άρα οι συναινέσεις θα πρέπει να υπάρξουν μέσα στην κοινωνία. Οι πολίτες όπως ανταποκρίθηκαν τότε στο δημοψήφισμα μπορούν και σήμερα ν’ ανταποκριθούν σε πρωτοβουλίες οι οποίες βαθαίνουν την δημοκρατία στη χώρα, είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top