Ελλάδα

Παγώνουν οι ενέργειες για το κέντρο φιλοξενίας στην Τρίπολη

prosfyges-735x459.jpg

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την παροχή σίτισης σε 1.700 πρόσφυγες – μετανάστες που επρόκειτο να διαμείνουν στο υπό δημιουργία κέντρο φιλοξενίας στο εργοστάσιο ξυλείας «Παπαλάμπρος Ι.» στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.

Την διενέργεια του διαγωνισμού, είχε αναλάβει το ΓΕΑ μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης. Η προκήρυξη, είχε αναρτηθεί στην Διαύγεια στις 30 Μαΐου. Η επιτροπή με σημερινή εισήγηση της ζήτησε τη ματαίωση του που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα με τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή «υπήρξε η δέσμευση από πλευράς του υπουργείου ότι παγώνουν όλες οι ενέργειες του προεπιλεγμένου ακινήτου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων στον δήμο Τρίπολης, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τα 500 – 600 άτομα, από τα 1.700 που αρχικά είχε αποφασιστεί. Διευκρινίστηκε ότι στον δήμο Τρίπολης θα φιλοξενηθούν μόνο οικογένειες προσφύγων προερχόμενες από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες είναι επίσημα καταγεγραμμένες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top