Ελλάδα

Πανευρωπαϊκή βράβευση για την Ελληνογερμανική Αγωγή σε θέματα έρευνας

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τρεις εκπαιδευτικοί φορείς, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας και η Ελληνογερμανική Αγωγή τιμήθηκαν ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου EDEN που έγινε στη Βουδαπέστη από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου. 

Η ανάπτυξη στην εκπαίδευση, η ηλεκτρονική μάθηση και η προηγμένη έρευνα υπήρξαν επί σειρά ετών οι βασικοί «πυλώνες» του ευρωπαϊκού Δικτύου EDEN, που εφέτος  βράβευσε τους τρεις εκπαιδευτικούς φορείς από την Ευρώπη, τιμώντας με το ενδιαφέρον του και την Ελλάδα. Η Ελληνογερμανική Αγωγή είναι το μοναδικό ελληνικό σχολείο με σταθερή παρουσία στα ευρωπαϊκά δίκτυα έρευνας και καινοτομίας και ως τέτοιο βραβεύτηκε από το Δίκτυο EDEN, μαζί με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας.

Ο απολογισμός των τελευταίων 16 ετών στη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Αγωγής με το Δίκτυο EDEN υπήρξε πλούσιος: 16 διεθνή συνέδρια, 15 εκπαιδευτικά προγράμματα, 40  δημοσιευμένες εργασίες, 10 εκπαιδευτικά εργαστήρια και (πλέον) μία τιμητική διάκριση.
Ανάμεσα σ αυτά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα RURAL WINGS και το OPEN DISCOVERY SPACE και τα συνέδρια EDEN OPEN CLASSROOM CONFERENCES 2011 και 2015.

Επόμενος στόχος της συνεργασίας του σχολείου με την EDEN είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σχολικής Καινοτομίας.

To Δίκτυο EDEN προωθεί την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συνεργάζεται δε εντατικά με φορείς, οργανισμούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την
έρευνα στους δυο αυτούς τομείς.
Μεταξύ αυτών μάλιστα, έχει συγκροτήσει ένα εξειδικευμένο Δίκτυο Ακαδημαϊκών και Επαγγελματιών («Network of Academics and Professionals») που προωθεί θέματα συνεργασίας στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης και της εξ
αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της συμμετοχής στη διαμόρφωση σχετικών ευρωπαϊκών πολιτικών και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των μελών του.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top