Ελλάδα

Πάνω από 100 αστυνομικοί για 50 διαδηλωτές στη γαλλική πρεσβεία

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Περισσότεροι από 100 άνδρες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν, για μια χούφτα διαδηλωτές. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο το κέντρο της Αθήνας έχει κατακλυστεί από άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι κλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Γαλλίας για τα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση της Γαλλίας στο νέο εργασιακό νόμο.

Στις έξι το απόγευμα αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές είχαν δώσει ραντεβού έξω από τη Γαλλική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους Γάλλους εργαζομένους. Στην ΕΛΑΣ, όμως, φαίνεται ότι σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα η Γαλλική πρεσβεία να «ζωστεί» από επτά κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ να παρατάσσονται μπροστά από αυτές.

Μια εικόνα η οποία δεν συμβαδίζει με την πολιτική που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευαγγελίζονταν προεκλογικά αλλαγές στα σώματα ασφαλείας και διακριτική παρουσία των ανδρών των  ΜΑΤ όπου αυτή χρειάζονταν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων.

Έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου 50 διαδηλωτές, οι μισοί σχεδόν από τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να τους επιτηρούν. Αυτή τη στιγμή η Βασιλίσσης Σοφίας παραμένει κλειστή από το ύψος της Ρηγίλλης έως και την συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας και Πανεπιστημίου.

athens1-14.jpg

athens2-14.jpg

athens3-14.jpg

athens4-14.jpg

athens5-14.jpg

athens6-14.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top