Διεθνή

Πάνω από 180 ύποπτοι ισλαμιστές ερευνώνται στη Γερμανία

80CF1E721CDB293B8891A6CA9F623B5A.jpg

Οι έρευνες έρχονται τη στιγμή που τρεις Σύροι συνελήφθησαν στη Γερμανία με την υποψία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη του Ντίσελντορφ.

Περισσότερους από 180 υπόπτους που έχουν επιστρέψει από τη Συρία ή συνδέονται με εκεί ισλαμιστικές οργανώσεις ερευνά η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μία μέρα μετά τη σύλληψη τριών Σύρων που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη του Ντίσελντορφ.

«Επί του παρόντος, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διενεργεί περίπου 120 έρευνες πάνω σε περισσότερους από 180 υπόπτους που συνδέονται με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, εξαιτίας της συμμετοχής τους ή της υποστήριξής τους σε κάποια τρομοκρατική ομάδα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αναφορικά με το Ντίσελντορφ, ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι είναι ακόμα πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά το μέγεθος της απειλής, προσθέτοντας πάντως ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το σχέδιο των τριών επίδοξων τρομοκρατών προέβλεπε δύο βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης, που θα ακολουθούνταν από ένοπλες επιθέσεις, με στόχο να προκληθεί μεγάλος αριθμός απωλειών.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι τρεις συλληφθέντες είχαν καταγραφεί σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα.

Πάντως, οι Αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι είναι λάθος να πέφτουν υποψίες σε αδιάκριτα όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μετά τις τρεις συλλήψεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, υπολογίζεται ότι περίπου 500 ισλαμιστές εξτρεμιστές βρίσκονται στη Γερμανία.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top