Διεθνή

Πάνω από 2.000 ασκήσεις θα κάνει φέτος ο ρωσικός στρατός

93FC3B31D319642D0862C2EEAAEFCD15.jpg

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και την ετοιμότητα των τακτικών δυνάμεων μάχης που ανήκουν σε σύνθετες μονάδες του ρωσικού στρατού, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοΐγου. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν πέντε μήνες.

Περισσότερες από 2.000 ασκήσεις και γυμνάσια θα πραγματοποιήσουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού και του φθινοπώρου, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοΐγου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και την ετοιμότητα των τακτικών δυνάμεων μάχης που ανήκουν σε σύνθετες μονάδες του ρωσικού στρατού, αλλά και στις επιδόσεις του στρατεύματος σε αερομεταφορές και τη χρήση αλεξιπτωτιστών.

Στον προγραμματισμό του γενικού επιτελείου περιλαμβάνονται επίσης αιφνιδιαστικές ασκήσεις που θα βελτιώσουν την ετοιμότητα των ρωσικών δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων θα γίνουν και εννέα διεθνείς ασκήσεις, με τη συμμετοχή μονάδων από τη Λευκορωσία, τη Μογγολία και άλλες χώρες.

Παρά την κρίση που πλήττει τη ρωσική οικονομία, εν μέρει λόγω της μεγάλης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου, η Μόσχα συνεχίζει να δαπανά μεγάλα ποσά στον κλάδο της άμυνας και για εξοπλισμούς καθώς συνεχίζεται η ένταση με τη Δύση γύρω από την κρίση στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι το NATO έχει σε πολλές περιπτώσεις εκφράσει τον προβληματισμό του για τις αιφνιδιαστικές ασκήσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, ειδικά όταν γίνονται κοντά στα σύνορα των ανατολικοευρωπαϊκών μελών της Συμμαχίας.

Το NATO σχεδιάζει να αυξήσει τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.

Η περίοδος των φετινών ρωσικών ασκήσεων αρχίζει σήμερα, 1η Ιουνίου, και θα τελειώσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top