Ελλάδα

Πάνω από 52.000 υπογραφές για την πρόταση «σώστε τα σπίτια των Ελλήνων από τα funds»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Αίτημα στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας να ψηφίσουν νόμο που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες να ξεχρεώνουν τα δάνειά τους στις τιμές που οι τράπεζες θα τα ξεπούλαγαν στα ξένα funds υπογράφουν κατά εκατοντάδες οι πολίτες στη καμπάνια με τίτλο «Σώστε τα σπίτια των ελλήνων απ’ τα αρπακτικά funds!» που έχει ξεκινήσει στην πλατφόρμα Avaaz.

Την πρόταση κατεθεσε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα ως απάντηση στην τελευταία τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση ξεπουλώντας ακόμα και τα κόκκινα δάνεια α΄ κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στο κείμενο της πρωτοβουλίας ένας τέτοιος νόμος ψηφίστηκε πρόσφατα στην Κύπρο.

Το κείμενο του ψηφίσματος που έχουν υπογράψει περισσότεροι από 52.000 πολίτες – ενώ ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς – προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη έχει ως εξής:

«Ως πολίτες, σας καλούμε προστατεύστε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας από τα ξένα funds και να περάσετε άμεσα νόμο που θα υποχρεώνει τις τράπεζες να δίνουν πρώτα το δικαίωμα στους δανειολήπτες να ξεχρεώσουμε τα δάνειά μας στην τιμή που θα τα αγόραζαν τα funds – όπως έκανε πρόσφατα η Κύπρος. Αυτή είναι μια ευκαιρία να βάλετε τους έλληνες πολίτες πάνω από τα συμφέροντα των αρπακτικών κερδοσκόπων.»

Η ψηφοφορία συνεχίζεται στην πλατφόρμα avaaz.org

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top