Διεθνή

Πάνω από 8.000 συλλήψεις φερόμενων ισλαμιστών στο Μπαγκλαντές

77A7B6392016A291E95367FAF513B6CF.jpg

Η επιχείρηση άρχισε στον απόηχο σειράς δολοφονικών επιθέσεων που είχαν στόχο κοσμικούς ακτιβιστές, μπλόγκερ και μέλη μειονοτήτων, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους τους τελευταίους 12 μήνες.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στο Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης για την αντιμετώπιση ισλαμιστών εξτρεμιστών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η επιχείρηση άρχισε στον απόηχο σειράς δολοφονικών επιθέσεων που είχαν στόχο κοσμικούς ακτιβιστές, μπλόγκερ και μέλη μειονοτήτων.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Πολλές επιθέσεις είναι ιδιαίτερα βίαιες, με τους δράστες να κατακρεουργούν τα θύματά τους με μασέτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο 24ωρο τέθηκαν υπό κράτηση 3.245 ύποπτοι, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων σε 8.192. Η επιχείρηση άρχισε την Παρασκευή.

Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικοί και μέλη παραστρατιωτικών μονάδων, ενώ κύριοι στόχοι είναι πιθανοί ισλαμιστές και άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει ότι οι μαζικές συλλήψεις συν την αποδυνάμωση της αντιπολίτευσης εγείρουν 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top