Οικονομία

Πάντοαν: Η ιταλική οικονομία βγαίνει από μία διαβολική παγίδα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ιταλική οικονομία βγαίνει από μία διαβολική παγίδα, που πάγωσε την οικονομική ανάπτυξη επί 20 χρόνια.

Ο Πάντοαν επισήμανε στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πως «όχι μόνο η Ιταλία εξέρχεται από μια βαθιά ύφεση, αλλά πρέπει να εξαλείψει δομικά εμπόδια τα οποία υφίστανται εδώ και 20 χρόνια».

Την ίδια ώρα, τόνισε πως ο ορίζοντας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι δε μπορεί παρά να είναι μεσοπρόθεσμος, αφού «η Ιταλία δεν πρέπει μόνο να αποκτήσει και πάλι μια κυκλική ανάκαμψη, αλλά να αντιμετωπίσει δυναμικά τις αιτίες των δομικών αδυναμιών της, κάτι που ήδη άρχισε να κάνει».

Όπως είπε, μάλιστα, τα αποτελέσματα δε θα είναι εμφανή σε δεκαετίες, αλλά σε λίγα χρόνια.

«Θα είναι σημαντικά και ήδη φτάνουν», πρόσθεσε ο Πάντοαν, συμπληρώνοντας πως είναι απαραίτητη η επιμήκυνση της οικονομικής στρατηγικής και τονίζοντας ότι η Ιταλία είναι «μια από τις πιο ενάρετες οικονομικά χώρες της Ευρώπης» και πολύ σύντομα «το δημόσιο χρέος της, παρά τον μηδενικό πληθωρισμό, θα αρχίσει να μειώνεται».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top