Πολιτική

Παπαδημούλης:Η συζήτηση για Grexit είναι παρωχημένη…

550_334_227653.jpg

Συνέντευξη στην αγγλόφωνη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας του Ντουμπάι, «National», έδωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το φλέγον ζήτημα του δημοψηφίσματος περί εξόδου ή παραμονής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενδεχόμενο Brexit θα είχε αρνητικές συνέπειες.
 
Οπως είπε «θα προκαλούσε ζημιά όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την Μεγάλη Βρετανία. Θα επηρέαζε αρνητικά την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, ενώ θα μείωνε τον ρόλο και την επιρροή της βρετανικής οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα, προκαλώντας διεθνή ύφεση και αυξάνοντας τις ήδη έντονες κοινωνικές και οικονομικές συγκρούσεις και διαφορές στην Αγγλία».

Το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου

Ωστόσο -και σε αναμονή του Δημοψηφίσματος των Βρετανών στις 23 Ιουνίου- ο Ελληνας ευρωβουλευτής, σημειώνει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, διακρίνει ένα θετικό στοιχείο και αυτό δεν είναι παρά «η πρόθεση ψήφου της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων σε ηλικία Βρετανών, οι οποίοι επιθυμούν παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να συμβεί όμως αυτό, και για να διατηρηθεί η φιλοευρωπαϊκή στάση της νεολαίας, απαιτείται ένα νέο, πειστικό πλάνο προκειμένου να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ελκυστική, δημοκρατική και καταγράφοντας σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Brexit και Grexit

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά για το κατά πόσο συνδέονται οι δυο έννοιες Brexit και Grexit, το στέλεχος της Κουμουνδούρου απάντησε:
 
«Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα που δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση μεταξύ τους. Η συζήτηση για το Grexit είναι παρωχημένη – ελπίζω ότι το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στις 23 Ιουνίου με το Brexit».

Και πρόσθεσε: «Ο Σύριζα και η ελληνική κυβέρνηση είναι ενάντια στο Brexit και υπέρ μιας δημοκρατικής Ευρώπης, με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top