Πολιτική

Παππάς: Σημαντικό βήμα για την αναπτυξιακή πορεία της Ευρώπης το κλείσιμο της αξιολόγησης

550_334_514303.jpg

 Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας, Harlem Desir, στο Παρίσι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του υπουργού Επικρατείας.

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της Ευρώπης, η οποία θα δοκιμαστεί αν προκύψει μία αρνητική ψήφος των Βρετανών στο δημοφήψισμα για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα της προσφυγικής κρίσης, δεδομένων των πρωτοφανών προσφυγικών ροών το 2015, και τόνισε ότι το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation) θα πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. «Θα πρέπει να επιμείνουμε στο θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων, παρά τις όποιες προκλήσεις στο ζήτημα της ασφάλειας. Αν η Γαλλία προτίθεται και μπορεί να τηρήσει τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, τότε μπορούν όλες οι χώρες της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν επιφέρει κλίμα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην οικονομία, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να κυριαρχήσουν σε επίπεδο Ευρώπης οι πολιτικές που προάγουν την ανάπτυξη και την απασχόληση, αντί των πολιτικών λιτότητας.

Για το θέμα του χρέους, ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για μία ουσιαστική επίλυσή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υιοθετώντας βιώσιμες και ανθρωποκεντρικού περιεχομένου οικονομικές πολιτικές και όχι επιλογές που επιδιώκουν λογιστικές και ονομαστικές μειώσεις του χρέους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, ο κ. Παππάς θα συναντηθεί με δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Europresse και θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top