Οικονομία

Παράγοντες της αγοράς για τη διακίνηση ροδάκινων

550_334_344720.jpg

Λιγότερα σε ποσοστό 40% αναμένονται φέτος το καλοκαίρι τα συμπύρηνα ροδάκινα στη Βόρεια Ελλάδα, έναντι της περσινής δύσκολης χρονιάς.
 
Το δε γεγονός ότι τα καλλιεργούμενα στρέμματα καταγράφονται περισσότερα, δημιουργεί προβληματισμό στους παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων από τα συνεργεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλοντας παράνομη διακίνηση.

«Σημαντικές ποσότητες ροδάκινου, συμπύρυνου, αλλά και επιτραπέζιου, διακινούνται παράνομα κυρίως προς τη Βουλγαρία, είτε χωρίς καθόλου παραστατικά, είτε με παραποιημένα έγγραφα».
 
Αυτό επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου, και πρόσθεσε: «Με την πρακτική αυτή, παραβιάζεται ο υγιής ανταγωνισμός και χάνει σημαντικά έσοδα το κράτος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, Σύμβουλος ΑΣ Venus, δήλωσε:

«Διακινούνται παράνομα μεγάλες ποσότητες ροδακίνου, επιτραπέζια και συμπύρηνα, με αποτέλεσμα να πωλούνται στις αγορές που φτάνουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, πλήττοντας έτσι τις δικές μας νόμιμες εξαγωγές. Οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν και να επιβληθεί τάξη στην αγορά».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top