Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας

E5C3A9C64CF306618B9F2AB97CEBAD96.jpg

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει υπογράψει την απόφαση και αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Ταφύλλης, καθώς πρόκειται να αναλάβει Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει υπογράψει την απόφαση και αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ. Ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας θα προέρχεται επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Ταφύλλης ήταν υπεύθυνος στον τομέα Άμυνας του κόμματος και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επί αμυντικών θεμάτων.

Ο κ. Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας και εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων. Ολοκλήρωσε εικοσιπενταετή καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του σμηνάρχου μετά από αίτησή του. Υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και επιτελής και στη συνέχεια ως επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top