Ελλάδα

Παράταση της αποχής σκέπτονται οι δικηγόροι της Αθήνας

dsa_1.medium.jpg

Την παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά  τους  έως και τις  15/6/2016 αποφάσισε να προτείνει το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην  Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΣΑ «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με σημερινή απόφασή του, αποδοκιμάζει την φημολογούμενη επί τα χείρω, σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους, τροποποίηση του άρτι ψηφισθέντος ασφαλιστικού νόμου. Ο Υπουργός Εργασίας δημόσια είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υποβάλει την αναλογιστική μελέτη για το ΕΤΑΑ. Δημόσια είχε αποδεχθεί τη βασιμότητα τροπολογιών που είχαν κατατεθεί από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όπως και δημόσια είχε εξαγγείλει την άμεση προώθησή τους. Αντί αυτών, φαίνεται να επιλέγει  την προώθηση αλλαγών που εκτρέπουν -για μια ακόμη φορά- τη νομοθετική πολιτική του Υπουργείου σε  δεινή επίθεση κατά του δικηγορικού σώματος, παραγνωρίζοντας -και πάλι- θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος”. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Εν όψει των ανωτέρω, το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει, δια του Προέδρου του, στην συνερχόμενη την 3η/6/2016 Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά  τους  έως και  15/6/2016».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top