Διεθνή

Παρέμβαση της Μέρκελ κατά του Brexit

C6A23CEA2E3BC5713286CE8911ED9A98.jpg

«Η απόφαση είναι των Βρετανών ψηφοφόρων, αλλά προσωπικά ελπίζω και επιθυμώ η Βρετανία να παραμείνει μέρος της ΕΕ», είπε η Καγκελάριος.

Την πρώτη παρέμβασή της ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι η στάση των Ευρωπαίων έναντι του Λονδίνου θα είναι πιο αυστηρή στην περίπτωση ενός Brexit.

«Η απόφαση είναι των Βρετανών ψηφοφόρων, αλλά προσωπικά ελπίζω και επιθυμώ η Βρετανία να παραμείνει μέρος της ΕΕ», είπε η καγκελάριος.

Προειδοποίησε ότι το Λονδίνο δε θα λαμβάνει την ίδια «ποιότητα συμβιβασμού» με τις χώρες-μέλη αν βγει από την ΕΕ και δε μοιράζεται τα κόστη της ενιαίας αγοράς μαζί με τα οφέλη αυτής.

Η κα Μέρκελ σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διατυπώνει τη γνώμη του για τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να έχει επιρροή στον καθορισμό τους μόνο αν παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Συνεργαζόμαστε καλά με το Η.Β., ιδιαίτερα ίσως όταν συζητάμε για νέους κανόνες για την ΕΕ», δήλωσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top