Ελλάδα

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο

550_334_513662.jpg

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 72ης επετείου της εκτέλεσης 218 κατοίκων του Διστόμου από τους Ναζί. Παρέστη την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας, που ήταν επίσης παρών είπε ότι «η καλύτερη τιμή στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης και ταυτόχρονα ο συνεχής αγώνας ενάντια στον ναζισμό και τα φαινόμενα που τον αναπαράγουν».

ddd.JPG

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επανέλαβε ότι στη Διέυθυνση Ιστορίας Στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αξιολόγησης των κατοχικών αρχείων, τα οποία «τεκμηριώνουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο ότι αυτό που συντελέστηκε δεν ήταν μόνο έγκλημα πολέμου, αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Καθήκον μας, απέναντι στη ιστορία του τόπου και στη μνήμη όλων των θυμάτων του ναζισμού, είναι η ιστορική δικαίωση που θα σημάνει η δικαίωση των ελληνικών διεκδικήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η δικαίωση των ελληνικών διεκδικήσεων αποσκοπεί στο να κλείσει μία πληγή και να προχωρήσουμε μπροστά. Για μία Ευρώπη του μέλλοντος, που γνωρίζει την ιστορία της και διδάσκεται από αυτήν. Γιατί, μία Ευρώπη που αγνοεί τις μελανές σελίδες της ιστορίας της, είναι καταδικασμένη, αργά ή γρήγορα, να τις ξαναζήσει», κατέληξε ο ΑΝΥΠΕΘΑ.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστη και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top