Οικονομία

Παρουσία του πρωθυπουργού τα εγκαίνια των «Ποσειδωνίων»

550_334_512357.jpg

Η Ελλάδα, ως παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη, μπορεί και θα πρέπει να παραμείνει η καρδιά της διεθνούς ναυτιλίας που είναι συνυφασμένη με την παγκόσμια πρόοδο και ευημερία, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, με αφορμή τη ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων», που εγκαινιάζεται στις 7 το απόγευμα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) κ. Lim Kitack στο εκθεσιακό κέντρο metropolitan expo.

Ο κ. Βενιάμης αναφέρει ότι η Ελληνική ναυτιλία μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στην εθνική αλλά και ευρωπαϊκή οικονομία, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά της, που διακυβεύεται εξαιτίας πρόσφατων άστοχων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κίνδυνο να προκληθεί φυγή, όχι μόνο του ελληνόκτητου στόλου, αλλά και του ευρύτερου ευρωπαϊκού, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με μετεγκατάσταση σε πιο φιλόξενα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.

Τα Ποσειδώνια 2016 παρέχουν την ευκαιρία να προωθήσουμε περαιτέρω την πολιτική, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τον ελληνικό εφοπλισμό, σφυρηλάτησης συμμαχιών με σημαντικούς εμπορικούς και ναυτιλιακούς εταίρους στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα και να θέσουμε υψηλότερους κοινούς στόχους για το ναυτιλιακό τομέα, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΕΕ.

Τα Ποσειδώνια 2016 θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου και σε αυτή θα παρουσιαστεί όλο το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και αναμένονται περίπου 20.000 επισκέπτες – επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Θα φιλοξενηθούν 19 εθνικά περίπτερα, ενώ η μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτή της Κίνας, ακολουθούμενη από Ιαπωνία και Κορέα. Νέες συμμετοχές είναι τα εθνικά περίπτερα του Λουξεμβούργου και της Γεωργίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης περισσότερα από 200 ναυπηγεία. Πέρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις από την Ασία, έντονη παρουσία έχει φέτος και η Τουρκία που συμμετέχει με 10 ναυπηγεία.

Στα φετινά ποσειδώνια συμμετέχουν επίσης περισσότεροι από 80 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας μεταξύ των οποίων πολυεθνικοί κολοσσοί του κλάδου, όπως Microsoft, Vodafone, Ericsson και HP.

Ένας άλλος τομέας με έντονη παρουσία φέτος είναι η εκπαίδευση, με περισσότερα από 10 ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια να παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.

Τη σπουδαιότητα του Συνεδριακού Προγράμματος των Ποσειδωνίων για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα θα αναδείξει η παρουσία στην Τελετή Εγκαινίων της Έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), κ. Lim Kitack, ο οποίος θα είναι επίσης ο κύριος ομιλητής στο TradeWinds Shipowners Forum, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο των εργασιών του Forum θα βρεθούν τα πιο φλέγοντα θέματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι αγορές νέων και μεταχειρισμένων πλοίων καθώς και η διάλυση πλοίων, το επενδυτικό κλίμα και η έλλειψη χρηματοδότησης, οι αποτιμήσεις πλοίων, οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι της τεχνολογίας και το “συνδεδεμένο” πλοίο.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις σημαντικών πλοιοκτητών σχετικά με θέματα όπως οι επενδύσεις, οι εξαγορές, η ζήτηση για πρώτες ύλες και η τιμή του πετρελαίου.

Ένας πρακτικός οδηγός για την υιοθέτηση του φυσικού αερίου (LNG) ως ενός ασφαλούς, φιλικού προς το περιβάλλον και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου για τη ναυτιλία, που συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα βρεθεί στο επίκεντρο του σεμιναρίου με τίτλο “Poseidon Med II awareness” που διεξάγεται στις 7 Ιουνίου.

Τα 26 μέλη του Poseidon Med II, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία, θα συζητήσουν το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου και τις τεχνικές και οικονομικές διαστάσεις του ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο, ενημερώνοντας το κοινό για τις τελευταίες καινοτομίες και τάσεις στην αγορά.

Η διοργάνωση της έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top