Πολιτική

ΠΑΣΟΚ προς κυβέρνηση: Δημοσιεύστε τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

B56E3F1321F74AFA5AEBBE57C6D61EFE.jpg

Αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών για παρανομία και αδιαφάνεια, από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το ζήτημα της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, επαναφέρουν στο προσκήνιο τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με ερώτησή τους προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Με αφορμή τον πρόσφατο ισχυρισμό του Γιώργου Σταθάκη ότι από τα 87,7 δισεκατομμύρια ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο το πρώτο τρίμηνο του 2016 μόλις τα 15 δισεκ. είναι πραγματικά απαιτητά, οι κύριοι Γ. Κουτσούκος, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μανιάτης, σημειώνουν ότι «σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις από τα 68,6 δισεκ. των 6.925 μεγαλοοφειλετών άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ μόνο τα 11,6 δισεκ. είναι εισπράξιμα».

Ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών κατά πόσο συντάσσεται με την άποψη του κ. Σταθάκη και με ποια μεθοδολογία έχει γίνει η επίμαχη εκτίμηση.

Οι ερωτώντες βουλευτές καταλογίζουν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αδιαφανείς διαδικασίες, αναφερόμενοι στην άρνηση κατάθεσης των στοιχείων τόσο των 270 μεγαλοοφειλετών που εντάχθηκαν το Μάρτιο του 2015 στη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ όσο και της μη ανάρτησης των 25.511 φορολογουμένων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση για ποσά άνω των 150.000 ευρώ και σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όφειλαν να δημοσιευτούν βάσει του σχετικού νόμου του 2011.

Οι τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης μάλιστα κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ότι «παρανομεί» επειδή δεν αναρτά στο διαδίκτυο την επίμαχη λίστα και ερωτούν εάν σκοπεύει να το πράξει και πότε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top