Πολιτική

Περιοδεία Μητσοτάκη στο δήμο Αχαρνών – Επίθεση στον Τσίπρα

550_334_513502.jpg

«Σήμερα που επισκέπτομαι το δήμο Αχαρνών, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης θα μας μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη. Θα ήθελα να ήταν εδώ μαζί μας να ακούσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιόδευσε το απόγευμα στο Μενίδι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με δημότες, καταστηματάρχες, συναντήθηκε με το δήμαρχο και επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο δήμο Αχαρνών μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το κράτος αλλά μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, εξήγησε, μπορεί να έρθουν και μέσα στην κρίση, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε περιβάλλον υπερβολικής φορολόγησης, υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και με τις επιχειρήσεις να καλούνται να προκαταβάλουν φόρους και μετά να εισπράξουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κανείς αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανάπτυξη όταν οι γενικότερες συνθήκες στην πραγματική οικονομία δεν ευνοούν καμία αναπτυξιακή διαδικασία», συνέχισε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή καθώς είναι 15.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και 7000 μακροχρόνια άνεργοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι χρειάζεται συστηματική στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα και μίλησε για πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης το οποίο θα εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους τα απαραίτητα ώστε να μην βρεθούν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

Επιπλέον έθιξε το θέμα της εγκληματικότητας καθώς το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στο συγκεκριμένο δήμο σε σχέση με άλλους δήμους, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε και κατά την επίσκεψή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο δημόσιο είναι η μη ορθή κατανομή του προσωπικού του. Μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χωρίς πρόσθετες προσλήψεις, χωρίς πρόσθετους πόρους, με σωστή αξιολόγηση και δείκτες προτεραιότητας», επισήμανε.

Επίσης μίλησε και για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και για τη συμφωνία για την παροχή χρήσης των χώρων του Ολυμπιακού Χωριού στο δήμο Αχαρνών, κάτι που – είπε – η κυβέρνηση δεν υλοποίησε και κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση.

Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος μίλησε για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες.

«Δεν θα διαπράξουμε το λάθος προηγούμενων αντιπολιτεύσεων να υποσχεθούμε περισσότερα από αυτά που θα υλοποιήσουμε. Το ευκολότερο πράγμα θα ήταν να πω ότι θα αυξήσουμε τις συντάξεις. Δεν θα το κάνω γιατί δεν μπορώ να το εγγυηθώ.

Μέχρι να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, να ισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά, να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, δεν θα μπορούμε να πούμε περισσότερα από αυτά που θα κάνουμε», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως οι πολίτες θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top