Πολιτική

«Περίοδο χάριτος» δύο μηνών δίνει η τροπολογία για τις offshore

DA8914F1B4A87E9B4DF3E9936C2CE733.jpg

Κατατέθηκε η τροπολογία για την τροποποίηση της ρύθμισης για τις offshore πολιτικών. Καθολική η απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρίες της αλλοδαπής (όχι μόνο offshore) για πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους. Διαβάστε την τροπολογία.

Η τροπολογία ΕΔΩ 

«Περίοδο χάριτος» δύο μηνών δίνει η τροπολογία για τις offshore πολιτικών προσώπων που κατέθεσε την Τετάρτη το πρωί η κυβέρνηση, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Στην επίμαχη τροπολογία προβλέπεται καθολική η απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρείες της αλλοδαπής (όχι μόνο offshore) για πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους.

Καθολική απαγόρευση
συμμετοχής είτε των ίδιων είτε μέσω παρένθετων προσώπων στη διοίκηση ή το κεφάλαιο εταιριών με πραγματική ή καταστατική έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο φορολογικά ή σε κράτος που έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς, εντάσσει η πολυαναμενόμενη τροπολογία της κυβέρνησης, για την τροποποίηση της πρόσφατης ρύθμισης σχετικά με τις εξωχώριες εταιρίες πολιτικών προσώπων,, που προκάλεσε πολιτικό «σεισμό».

Σύμφωνα με την τροπολογία ως παρένθετα πρόσωπα ορίζονται σύζυγοι και εν διαστάσει σύζυγοι είτε πρόσωπα με τα οποία οι υπόχρεοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, συγγενείς α’ βαθμού, και φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για οποιαδήποτε αιτία για λογαριασμό ή καθ’ υπόδειξη ή κατ’ εντολή άλλου προσώπου.

Η απαγόρευση, βάζει των όσων ορίζει η επίμαχη τροπολογία, αφορά στους:

Πρωθυπουργό, αρχηγούς πολιτικών κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, όπως επίσης, τους Γενικούς & Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης.

Στη συγκεκριμένη απαγόρευση εμπίπτουν επιπλέον οι: Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, πρόεδροι – διοικητές – υποδιοικητές και γενικοί διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top