Διεθνή

Περιορισμένες οι συνέπειες του Brexit στην οικονομία της Ιταλίας

ITaly.jpg

«Οι συνέπειες του Brexit επί της πραγματικής οικονομίας θα είναι περιορισμένες», τονίζει σε ανακοινωθέν του το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι το ιταλικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και ότι «η αγορά των κρατικών ομολόγων σταθεροποιείται από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως και από την πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ρώμης».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, από την μεριά του τονίζει ότι «το Brexit είναι ένδειξη δυσαρέσκειας όχι προς την Ευρώπη, αλλά προς όλη την πολιτική που ασκείται σήμερα, παντού».

«Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, ικανή να λύνει τα προβλήματα. Οι πολίτες δεν μισούν την Ευρώπη, μισούν αυτή την Ευρώπη. Μισούν την διαχείριση των τελευταίων χρόνων και μια πολιτική που δεν μπορεί να κατανοηθεί», ολοκλήρωσε ο Πρόντι, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βατικανού.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top