Διεθνή

Πήγε να θεραπευτεί και έμεινε με τεράστιες τρύπες στην πλάτη του

cupping-therapy0.jpg

Μία θεραπευτική αγωγή με βεντούζες άφησε έναν άνθρωπο με επτά μεγάλες τρύπες στην πλάτη του.

Ο 63χρονος Li Lin έκλεισε μια θεραπεία όταν του είπαν ότι θα τον βοηθήσει με τον πόνο και την ακαμψία και ότι θα του επιτραπεί να κινείται ξανά ελεύθερα. Ωστόσο έμεινε με ανοιχτές πληγές στην πλάτη του όταν το δέρμα του άρχισε να καίγεται. Ο Lin ξεκίνησε να κάνει τις θεραπείες κάθε μέρα από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου, με την ελπίδα της θεραπείας της ωμοβραχιόνιας περιαρθρίτιδας που συχνά αναφέρεται ως «παγωμένος ώμος». Του είπαν ότι η θεραπεία, η οποία έχει μια ιστορία πολλών χιλιάδων ετών στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, θα τον βοηθήσει να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Η θεραπεία, που είναι γνωστή στα κινέζικα ως «Guan ba», χρησιμοποιεί παραδοσιακά κύπελλα από θερμαινόμενο γυαλί για τη δημιουργία τοπικής αναρρόφησης στο δέρμα του ασθενούς, προκαλώντας κυκλικούς μώλωπες που πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησης και της ελεύθερης ροής του αίματος. Ωστόσο, αντί να έχουν θεραπεύσει την κατάστασή του, ο άνθρωπος από το Chengdu, πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας, έμεινε με τρύπες στην πλάτη του, που ήταν ουσιαστικά πολύ σοβαρά, βαθιά εγκαύματα.

Μετά από 10 μέρες θεραπείας όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, ο άντρας άρχισε να παρατηρεί φουσκάλες στην πλάτη του, αλλά πείστηκε ότι η θεραπεία θα θεραπεύσει τους πόνους στον ώμο του. Ο ίδιος ζήτησε από τη σύζυγό του να αφαιρέσει τις κυψέλες που δημιουργήθηκαν έτσι ώστε θα μπορούσε να συνεχίσει τις βεντούζες.

Δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη λήξη της θεραπείας του, όμως, ο Li άρχισε να έχει έντονους πόνους στην πλάτη και να ανεβάζει πολύ υψηλό πυρετό. Μόλις πήγε στους γιατρούς τον ενημέρωσαν για τις βαθιές πληγές, του ζήτησαν να σταματήσει τις βεντούζες και να αρχίσει άλλη θεραπεία για τις πληγές του. Εκθέσεις αναφέρουν ότι το λάθος ήταν στο χρονικό διάστημα που έγιναν οι βεντούζες και δεν θα έπρεπε να επαναληφθούν τόσες φορές στο ίδιο σημείο.

cupping-therapy.jpg

cupping-therapy-1.jpgcupping-therapy-2.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top