Περιβάλλον

Πίθηκος προκάλεσε μπλακάουτ σε ολόκληρη την Κένυα

550_334_81302.jpg

Διακοπή ηλεκτροδότησης που έπληξε ολόκληρη την Κένυα προκλήθηκε από έναν πίθηκο που κατάφερε να περάσει το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα υδροηλεκτρικού σταθμού και πήδηξε πάνω σε μετασχηματιστή, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μονάδα.

Το μπλακάουτ ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί τοπική ώρα λόγω τεχνικού προβλήματος στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκιτάρου, ανακοίνωσε αρχικά η Kenya Electricity Generating Company (KenGen), o μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κένυα.

Όπως εξήγησε η εταιρεία αργότερα το απόγευμα, «ένας πίθηκος σκαρφάλωσε στη στέγη του σταθμού και έπεσε σε μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί αυτόματος διακόπτης.

Αυτό προκάλεσε υπερφόρτωση σε άλλα μηχανήματα με αποτέλεσμα να σημειωθεί απώλεια περισσότερων από 180 MW και διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα».

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για την τρίωρη διακοπή και υποσχέθηκε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο.

Διευκρίνισε επίσης ότι ο πίθηκος επέζησε και παραδόθηκε στη φροντίδα της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής.

Όπως σχολιάζει το Reuters, οι επιχειρήσεις της Κένυας διαμαρτύρονται συχνά ότι οι συχνές διακοπές ρεύματος, οι οποίοι αποδίδονται στο γερασμένο δίκτυο ηλεκτροδότησης, δεν τους επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστικές και βλάπτουν την ανάπτυξη της χώρας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top