Πολιτική

Πλεύση Ελευθερίας: Έγκλημα διαρκείας η παραχώρηση των μεταλλειών στις Σκουριές

550_334_511773.jpg

Η Πλεύση Ελευθερίας στηρίζει το «κίνημα των πολιτών, αλλά και τον αγώνα για δημοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη στην υπόθεση των εξορύξεων», δηλώνει με ανακοίνωση του το νεοσύστατο κόμμα που ίδρυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η υπόθεση, συνεχίζει, της παραχώρησης των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής «συγκροτεί οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας, αναγόμενο στην δεκαετία του ’90 και στην περίοδο Σημίτη – Πάχτα».

Χαρακτηρίζει «ουδέτερη» τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι στους υπαιτίους, σε αντίθεση με τη στοχοποίηση που επέδειξε προς την τοπική κοινωνία και το «ζωντανό» κίνημα των πολιτών, «που αντιδρά διεκδικώντας εκείνα που η Πολιτεία όφειλε να προστατεύει».

Η Δικαιοσύνη, επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου, «περνά μέσα από την αλήθεια, η οποία βρίσκεται στον αγώνα για ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και στην λογοδοσία εκείνων που αντί πινακίου φακής παραδίδουν περιβάλλον».

Αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του λεγόμενου υπερταμείου, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την «πουλά», όπως «πούλησε» και το κίνημα στις Σκουριές. Γεγονός το οποίο, όπως υποστηρίζει, «μας καθιστά όλους προ της ευθύνης να στηρίξουμε και να ανασυγκροτήσουμε τα ζωντανά κινήματα απέναντι στις φαύλες εξουσίες»


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top