Ελλάδα

Πλήθος κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το «παραιτηθείτε»

550_334_515024.jpg

Στον απόηχο της πολυήμερης πολιτικής αντιπαράθεσης για τους σκοπούς, τα κίνητρα και τις επιδιώξεις των διοργανωτών της διαδήλωσης με το σύνθημα «παραιτηθείτε» πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα οι δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

athina%20mesa%20(1).jpg

Με σλόγκαν της κίνησης πολιτών που διοργάνωσε την διαδήλωση και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής πλήθος κόσμου βρέθηκε να διαδηλώσει χθες το απόγευμα στο πλατεία Συντάγματος. Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο.

athina%20mesa%20(3).jpg

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετή, αλλά όχι αντίστοιχη αυτής που είχε παρατηρηθεί το καλοκαίρι του 2015 στη συγκέντρωση του «μένουμε Ευρώπη».

athina%20mesa%20(4).jpg

Η ανακοίνωση ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου για την πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης στα Προπύλαια, αλλά και η στάση εργασίας στο μετρό, εκτιμάται ότι είναι δυο λόγοι που η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μικρή.

athina%20mesa%20(5).jpg

Ειρηνική διαδήλωση

Από τις 6.30 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος οι διαδηλωτές του κινήματος «παραιτηθείτε».

athina%20mesa%20(6).jpg

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια κι έκτροπα.

athina%20mesa%20(7).jpg

Μοναδική …παραφωνία ήταν η «εισβολή» ενός νεαρού που δήλωσε αναρχικός και θέλησε να κάψει την σημαία της Ε.Ε. που κρατούσε.

athina%20mesa%20(2).jpg

Το επεισόδιο δεν έλαβε παραπάνω διαστάσεις καθώς οι συγκεντρωμένοι τον απώθησαν και τον απομάκρυναν.

athina%20mesa%20(8).jpg

Τα βλέμματα τράβηξε κι ένας διαδηλωτής, ο οποίος κρατώντας κι ανεμίζοντας την ελληνική σημαία ανέβηκε στα σκαλοπάτια της Βουλής χωρίς όμως να προκαλέσει ένταση και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η κινητοποίηση εξελίχθηκε ομαλά και λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι διαδηλωτές αποχώρησαν και οι δρόμοι άνοιξαν.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα ομάδα διαδηλωτών άπλωσε πανό με το σύνθημα «παραιτηθείτε», μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και έβαλαν δίπλα ένα παιχνίδι ελικόπτερο. Τους έγινε απλά παρατήρηση από τους αστυνομικούς να μην προσεγγίσουν τα σκαλιά.

athina%20mesa%20(9).jpg

Μισή ώρα μετά τις 8 ξεκίνησε ο κόσμος σταδιακά να αποχωρεί από την Πλατεία Συντάγματος καθώς στις 9 ξεκινούσε η στάση εργασίας του Μετρό.

Στην Πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος. Επίσης οι βουλευτές του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός και Ιάσων Φωτήλας και από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Καρύδης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Συγκέντρωση και στον Λευκό Πύργο

Χωρίς έκτροπα πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη παράσταση διαμαρτυρίας με σύνθημα το «παραιτηθείτε». Η αντικυβερνητική συγκέντρωση που διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου έγινε στην πλατεία Λευκού Πύργου.

mesa%20thessaloniki%20(1).jpg

Άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και κρατώντας πλακάτ στα χέρια φώναξαν προς την κυβέρνηση «παραιτηθείτε».

mesa%20thessaloniki%20(2).jpg

mesa%20thessaloniki%20(3).jpg

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top