Ελλάδα

«Πνίγεται» στα σκουπίδια το Κατάκολο

skoypidia_katakolo_2.jpg

Τα σκουπίδια που βρίσκονται εκτεθειμένα στο κέντρο του λιμανιού του Κατάκολου «υποδέχονται» καθημερινά τους χιλιάδες των τουριστών που φτάνουν στην περιοχή με τα κρουαζιερόπλοια.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Το πρόβλημα με τις σωρούς που βρίσκονται έξω από τα τοπικά καταστήματα και σε μικρή απόσταση από το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο αλλά και όσα βρίσκονται κατά μήκος της Επαρχιακής Οδού Κατάκολου – Πύργου, έχουν γίνει το σήμα «κατατεθέν», με τους τουρίστες καθώς και τις ναυτιλιακές εταιρείες να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους ως προς την εικόνα που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» ήδη ναυτιλιακές εταιρείες, έχουν ζητήσει εγγράφως από την αρχή της τουριστικής σεζόν, την μέριμνα των τοπικών φορέων για την αποκομιδή των απορριμμάτων εκφράζοντας την πλήρη δυσαρέσκειά τους, για την κατάσταση που επικρατεί.

Από την άλλη, επαγγελματίες του Κατάκολου, κάτοικοι και εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου, σε δηλώσεις τους για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ζητούν να δοθεί προτεραιότητα στην τοπική κοινότητα του Κατάκολου και τα σκουπίδια να μαζευθούν άμεσα.

Στο μεταξύ πηγές αναφέρουν πως θα πρέπει να υπάρξει η στήριξη όλων των φορέων έτσι ώστε οι 40 τόνοι που απομακρύνονται καθημερινά για μεταφορά στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, να αυξηθούν ούτως ώστε η αποκομιδή να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και από το Κατάκολο και από την άλλη να υπάρξει η ενημέρωση των πολιτών ώστε τα ημερήσια σκουπίδια να τα εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων, από τους οποίους γίνεται η περισυλλογή από την Υπηρεσία Καθαριότητας καθημερινά. Αυτό, όπως συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, πρέπει να γίνεται καθώς τα σάπια σκουπίδια δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν στην Τριανταφυλλιά, παρά μόνο στον ΧΥΤΑ Παλαίρου που ισχύει η προγραμματική σύμβαση, καθώς σε τέτοια περίπτωση το έργο της ενδιάμεσης θα «τιναχθεί» στον αέρα.

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top