Ελλάδα

Politico: Η Ελλάδα στέλνει πίσω στην Τουρκία ομοφυλόφιλο Σύρο πρόσφυγα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μετανάστης από τη Συρία που βρίσκεται στη Λέσβο θα σταλεί πίσω στην Τουρκία μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου, από τις ελληνικές αρχές. Το θέμα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Politico αναφέρει επίσης ότι για τον Σύρο πρόσφυγα είναι ασφαλές να επιστρέψει στην Τουρκία καθώς είχε ζήσει για χρόνια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ισχυρισμός του ομοφυλόφιλου άνδρα ότι αν απελαθεί κινδυνεύει να πιαστεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και να εκτελεστεί θεωρήθηκε «αναξιόπιστος» από την Επιτροπή Προσφύγων.
Προηγουμένως οι ελληνικές αρχές είχαν χορηγήσει άσυλο σε Σύρους αιτούντες που είχαν ισχυριστεί ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για να ζουν. 

ΜΚΟ για τους πρόσφυγες είπαν ότι ΜΚΟ για τους πρόσφυγες θα  ξεκινήσουν διαδικασία προσφυγής κατά της απόφασης.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες από την Διεθνή Αμνηστία ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία δεν προσφέρει αποτελεσματική προστασία και κάλεσε την ΕΕ να σταματήσει την επιστροφή των μεταναστών στη χώρα.

«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι απερίσκεπτη και παράνομη. Η Τουρκία δεν σέβεται τα δικαιώματα και δεν φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών των πάνω από τρία εκατομμύρια των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων », δήλωσε ο John Dalhuisen, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top