Ελλάδα

Ποσειδώνια 2016: Το Greek Economic Forum επέστρεψε στην Ελλάδα

394E06540EE52F00E910557A193CEDC8.jpg

Ο εφοπλιστής και Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελιτήριου Εμπορίου Ελλάδας, Νικόαλαος Βερνίκος, στην ομιλία του τόνισε πως ως πρώτο λιμάνι της νέας διαδρομής στην Ευρώπη, ο Πειραιάς αποτελεί καθοριστικό πυλώνα του έργου, δημιουργώντας έτσι μία ταιράστια ευκαιρία για τη χώρα μας να καθιερωθεί ως βασικό κόμβο εμπορίου στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Καταξιωμένοι ομιλητές από τον εγχώριο και παγκόσμιο χώρο συζήτησαν το θέμα του Παγκόσμιου Εμπορίου και της Ελληνικής Ναυτιλίας στο Greek Economic Forum με θέμα «Επενδύουμε στρατηγικά στις δυνατότητες της ελληνικής Ναυτιλίας» το οποίο έλαβε χώρα στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2016, με την υποστήριξη του Lascaris Foundation.

Ανοίγοντας τις ομιλίες ο κ Πέτρος Γ. Δούκας, Πρόεδρος της Capital Partners S.A. και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας τονίζοντας συγκεκριμένα το φαινόμενο της συνεχής αύξησης του χρέους παγκοσμίως και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τη σταθερότητα αλλά ολοκλήρωσε την ομιλία του με θετικό τόνο δίνοντας έμφαση στην ανθεκτικότητα του κλάδου της ναυτιλίας και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται. 

Η δεύτερη παρουσίαση της βραδιάς ήρθε από τον Νικόλαο Βερνίκο, εφοπλιστή και Πρόεδρο του Διεθνούς Επιμελιτήριου Εμπορίου Ελλάδας (ICC – Hellas), ο οποίος μίλησε για το ‘Maritime Silk Road’, το φιλόδοξο σχέδιο της Κίνας για τη βελτίωση των εμπορικών δρόμων με την Ευρώπη.

Ο κ Βερνίκος τόνισε πως ως πρώτο λιμάνι της νέας διαδρομής στην Ευρώπη, ο Πειραιάς αποτελεί καθοριστικό πυλώνα του έργου, δημιουργώντας έτσι μία ταιράστια ευκαιρία για τη χώρα μας να καθιερωθεί ως βασικό κόμβο εμπορίου στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Την άποψη αυτή επικύρωσε ο κ Σταύρος Χατζάκος, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τρίτος ομιλητής στην εκδήλωση του Greek Economic Forum, ο οποίος μίλησε εκτενώς για τα έργα που πραγματοποιούνται στον Πειραιά με σκοπό την αναβάθμισή του, όπως η πρόσφατη επένδυση της Cosco στον ΟΛΠ και την ανάπτυξη και οικονομική ενίσχυση που θα αποφέρει στον Πειραιά και την Ελλάδα στο σύνολό της.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top