Ελλάδα

Ποτά- μπόμπες διακινούσε συμμορία στην Αττική

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ολόκληρο εργαστήριο για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών- μπόμπες είχε στήσει στο σπίτι του ο «αρχηγός» συμμορίας που διακινούσε στη συνέχεια αυτά τα ποτά σε διάφορα μαγαζιά σε όλη την Αττική, εν γνώσει των υπευθύνων των καταστημάτων ότι επρόκειτο για νοθευμένα ποτά. Η συμμορία εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, μαζί με μία δεύτερη που διακινούσε ποτά, τα οποία τα μέλη της αγόραζαν και εισήγαγαν λαθραία στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στη γειτονική χώρα είναι πολύ φθηνότερα.
Συνολικά για τις δύο οργανώσεις κατηγορούνται 35 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 16 και οι υπόλοιποι αναζητούνται.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν αρχίσει τη δραστηριότητά τους τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο. Όταν συγκεντρώθηκαν αρκετές πληροφορίες για τη δράση τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ευρεία επιχείρηση που περιλάμβανε μεταξύ άλλων έρευνες σε σπίτια, κάβες, καφέ- μπαρ και κλαμπ.
Οπως διαπιστώθηκε, ο αρχηγός της πρώτης οργάνωσης, που παρασκεύαζε νοθευμένα ποτά και τα τυποποιούσε είχε διαμορφώσει ειδικά χώρο στο σπίτι του, στον οποίο βρέθηκε μεγάλη πλαστική δεξαμενή και μικρότερες ανοξείδωτες, σύστημα μετάγγισης με μοτέρ, μηχάνημα εμφιάλωσης, άδεια μπουκάλια,  καπάκια, ετικέτες, ταινίες σφράγισης και ποσότητα οινοπνεύματος.

Η δεύτερη οργάνωση αγόραζε αλκοολούχα ποτά από την Βουλγαρία, τα οποία μέσω μεταφορικής εταιρείας έφερνε στα σπίτια μελών της στην περιοχή του Πειραιά, όπου αφαιρούσαν τις βουλγαρικές ετικέτες και επικολλούσαν πλαστές με ελληνικά λογότυπα.

Στη συνέχεια διέθεταν τα ποτά σε κάβες που ανήκαν σε μέλη της συμμορίας και με εικονικά τιμολόγια τα πουλούσαν σε διάφορα καταστήματα εν γνώσει των ιδιοκτητών τους ότι προέρχονταν από τη Βουλγαρία, αφού τα αγόραζαν και εκείνοι σε χαμηλότερες τιμές.
Στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι (μεταξύ άλλων οινόπνευμα, μπουκάλια, ετικέτες, τιμολόγια, ποσότητες χύμα κρασιού και τσίπουρου), καθώς επίσης και ένα εννιάρι πιστόλι και μικροποσότητα χασίς. Σε βάρος όλων των κατηγορούμενων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας «περί σημάτων», του εθνικού τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top