Πολιτική

Ποτάμι: Η Ευρώπη να κάνει μια στάση και να σκεφτεί

550_334_480545.jpg

Το σημερινό λάθος της ιστορίας ελπίζουμε πως η ίδια ιστορία θα το διορθώσει το συντομότερο δυνατό, αναφέρει για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ του Brexit το Ποτάμι.

Όπως σημειώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, χρειάζονται γενναίες αλλαγές στις Βρυξέλλες, ενώ τονίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα που υιοθέτησε και υπερασπίστικες παγκόσμιες αξίες δεν μπορεί να αλλάξει πορεία κατά 180 μοίρες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Οι λαϊκιστές, με όπλο τον φόβο, “κατέκτησαν” την Αγγλία και την Ουαλία.

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει μια στάση και να σκεφτεί. Χρειάζονται γενναίες αλλαγές στις Βρυξέλλες, χρειάζεται τόλμη στην πολιτική. Η Ε.Ε. αυτoυπονομεύτηκε. Το (αριθμητικό) κόστος των πραγμάτων αναγορεύτηκε ως η μοναδική αξία, ως ο υπέρτατος κριτής.

Σ’ αυτό το νέο μηδενισμό χρειάζονται πλέον απαντήσεις με πράξεις. Οι ευρωπαίοι πολίτες αντί για άμυνα πρέπει να επιλέξουν την αντεπίθεση. Να συγκρουστούν με τον ανισότητα, την γραφειοκρατία, τον ελιτισμό, τον λαϊκισμό, την διαφθορά. Να βγει στο προσκήνιο η «γενιά του Erasmus».

Οι άνθρωποι του 21ου αιώνα βρίσκονται πιο στενά συνδεδεμένοι, πιο κοντά μεταξύ τους από ποτέ άλλοτε. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ούτε με ένα εκατομμύριο ψήφους, ούτε με δύο εκατομμύρια.

Η χώρα του Σαίξπηρ, του Ντίκενς, του Σέλλεϋ, του Κίπλινγκ, η χώρα της οποίας η γλώσσα είναι ο παγκόσμιος κόμβος επικοινωνίας, η χώρα που υιοθέτησε και υπερασπίστηκε παγκόσμιες αξίες, αυτή η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει πορεία κατά 180 μοίρες.

Αυτό το σημερινό λάθος της ιστορίας ελπίζουμε πως η ίδια η ιστορία θα το διορθώσει το συντομότερο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top