Πολιτική

Ποτάμι: Τα έξι ψέματα του Πολάκη για το Σύστημα Υγείας

EECA91CB4D085CBA6EEBF06D6D67498F.jpg

«Απαράδεκτες», χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για την Δικαιοσύνη, ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, που παρουσίασε μία προς μία, τις αναντιστοιχίες των δηλώσεων Πολάκη με την πραγματικότητα στο ελληνικό σύστημα υγείας.

«Απαράδεκτες», χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για την Δικαιοσύνη, ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, επειδή, όπως είπε, είναι η πολλοστή φορά που ο αναπληρωτής υπουργός υγείας επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε θεσμούς του κράτους δικαίου.

«Αλλά εκτός από τις δίχως στοιχεία βολές κατά τις δικαιοσύνης, ο κ. Πολάκης ψεύδεται και σε ότι αφορά τα θέματα υγείας που χειρίζεται. Αν και ο καθένας γνωρίζει ότι το σύστημα υγείας καταρρέει, ο κ. Πολάκης παρουσιάζει τις “επιτυχίες του”», συνεχίζει ο κ. Καρακατσούλης, παρουσιάζοντας μία προς μία τις ανακολουθείες που του προσάπτει:  

Ψέμα 1ο: Πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία

Πραγματικότητα: Οι ανασφάλιστοι θα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μιζέρια που έχουν και οι ασφαλισμένοι: Η φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη εκτός ελέγχου και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή 10 ή 25% κατά περίπτωση.

Ψέμα 2ο: Διαφανής διαχείριση της λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή/φακελάκι εξυπηρέτηση ασθενών.
Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει φακελάκι γιατί δεν υπάρχει σύστημα υγείας: Ο κόσμος πεθαίνει στα ράντζα και στους διαδρόμους και φέρνει τις γάζες απ’ το σπίτι. Πολύμηνη αναμονή για χειρουργεία. Θα έπρεπε να έχουμε 2000 κλίνες εντατικής θεραπείας, έχουμε 800, εκ των οποίων περίπου 200 κλίνες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το ζήτημα.

Ψέμα 3ο: Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στα νοσοκομεία
Πραγματικότητα: Η κάλυψη 3500 κενών στα νοσοκομεία είναι στο στάδιο της εξαγγελίας. Οι θέσεις είναι εγκεκριμένες από το 2014 αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί παρά μόνο 918. Οι θέσεις που είναι να προκηρυχθούν αλλά δεν χωρούν ρουσφέτι, καθυστερούν αδικαιολόγητα. Με το ρυθμό που γίνονται οι προσλήψεις και οι αποχωρήσεις στην υγεία, το 2020 το σύστημα θα έχει λιγότερους από όσους έχει σήμερα.

Ψέμα 4ο: Οριστικά έξω από το ΕΣΥ οι εργολάβοι της καθαριότητας
Πραγματικότητα: Έξω οι εργολάβοι, έξω κι η καθαριότητα από τα νοσοκομεία: οι συμβασιούχες καθαρίστριες είναι απλήρωτες εδώ και μήνες και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Ψέμα 5ο: Τέλος στη σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τα σκάνδαλα στις προμήθειες των νοσοκομείων
Πραγματικότητα: Πάντως με το άρθρο 3 του παράλληλου προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τη διάθεση κονδυλίων σε προνοιακά ιδρύματα (MKO κλπ) μόνο με απόφαση Υπουργού και με κριτήρια «πέραν της κείμενης νομοθεσίας».

Ψέμα 6ο: Κατάργηση του εισιτηρίου 5ευρώ στα νοσοκομεία
Πραγματικότητα: Η κατάργηση του πεντάευρου αποτελεί κλασσική ιδεοληπτική αστοχία. Στέρησε από τα νοσοκομεία ένα πολύτιμο έσοδο (19εκ.) χωρίς να προσφέρει τίποτα στους φτωχούς: έτσι κι αλλιώς εξαιρούνταν του μέτρου οι άποροι και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top