Πολιτική

Πουλάκης: Στις 24 Ιουλίου η κυβερνητική πρόταση για το νέο Σύνταγμα

13D0C6547F63840D3E6968E55D78C675.jpg

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση στο Mega, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών επισήμανε ότι «είναι ένα παζλ μεγάλων αλλαγών»

Τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος φαίνεται να επισπεύδει το Μαξίμου, στο πλαίσιο των προσπαθειών  να αλλάξει η ατζέντα από τα δύσκολα μέτρα. 

Στις 24 Ιουλίου θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση για το νέο Σύνταγμα όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση στο Mega, ο κ. Πουλάκης επισήμανε ότι «είναι ένα παζλ μεγάλων αλλαγών.»

Η ΝΔ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είχε αποφασίσει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά χωρίς άμεση εκλογή του από το λαό, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.  Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην Καθημερινή, τάχθηκε υπέρ εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό

«Η συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εκ του πονηρού» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος αποσαφήνισε και το πολιτικό του μέλλον με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι είναι από τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές τους οποίους θα ήθελε να δει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Άλλο να συγκυβερνάς
σε περίοδο κρίσης και άλλο να μετατοπίζεσαι πολιτικά. Από την κεντροαριστερά θα φύγω οριζοντίως» ξεκαθάρισε.

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα» ξεκαθάρισε στο μεταξύ στην εφημερίδα Είδηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή σχετική αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη την περασμένη εβδομάδα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top