Ελλάδα

«Πράσινο φως» για την παραχώρηση του ΟΛΠ – Ένταση στη Θεσσαλονίκη

A10D011A5E4B3D47973DB6BD9AF40BFD.jpg

Στη συνεδρίαση για τον ΟΛΘ έχουν εισβάλει και οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΘ. Μάλιστα, πριν λίγο αποχώρησε από τη συνέλευση ο πρόεδρος των εξαγωγέων εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζόμενων, καθώς ο κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Στη συνεδρίαση έχουν εισβάλει και οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης Οι εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον βουλευτή της ΝΔ Σιμό Κεδίκογλου καθώς φέρεται να έχει ταχθεί υπέρ της επίταξης τους κάτι που ο ίδιος αρνείται ότι έχει πράξει.

Οι βουλευτές της ΝΔ(Σίμος Κεδίκογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης) απηύθυναν έκκληση στους εργαζομένους να σταματήσει η απεργία στα λιμάνια.

Το μεσημέρι πάντως η Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΟΛΠ ενέκρινε την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, με το Χρηματιστήριο Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης να έχει μεταβληθεί σε «φρούριο.»

Στη Γενική Συνέλευση, στην οποία παρέστησαν μέτοχοι που κατέχουν το 81,62% των μετοχών του ΟΛΠ (20.405.822 μετοχές, επί συνόλου 25.000.000 μετοχών του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου) εγκρίθηκε η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Cosco, καθώς και η εκλογή του νέoυ Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Oι εργαζόμενοι του ΟΛΠ συνεδριάζουν αυτή την ώρα προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν το Σάββατο, ημέρα άφιξης οχτώ κρουαζιερόπλοιων με πάνω από 15.000 επιβάτες.

H ανακοίνωση του ΟΛΠ

Ανακοινώνεται, σύμφωνα με τοv Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι την Παρασκευή 10/6/2016 πραγματοποιήθηκε η Εξ’ Αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων το υΟΛΠΑ.Ε στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι που κατέχουν 20.405.822 μετοχές, επί συνόλου 25.000.000 μετοχών ή σε ποσοστό 81,62% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά θέμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 10 του Ν. 3884/2010, παρουσιάζονται κατωτέρω.

– Ενεκρίθη η τροποποίηση της από 13-02-2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας.
– Ενεκρίθη η εκλογή του νέoυ Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, το οποίο αποτελείται από τον κ. Κούβαρη Ιωάννη, Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Λιάγκο Αθανάσιο, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και τα μέλη κ. Κυραμαργιό Σταύρο, κ. Χατζάκο Σταύρο, κ. Ροϊδη Γεώργιο, κ. Κορκίδη Βασίλη, κ. Δρακονταειδή Σταύρο, κ. Αρβανίτη Νικόλαο, κα Τσαλικίδου Ολυμπία, κ. Λαγουδάκη Ιωάννη, κ. Μώραλη Ιωάννη.
– Ενεκρίθη η εκλογή των κ.κ. Αρβανίτη Νίκου και Δρακονταειδή Σταύρου ως ανεξαρτήτων μελών.
– Ενεκρίθη η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου σε εφαρμογή του νόμου 3693/2008, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αρβανίτη Νικόλαο (ανεξάρτητο μέλος), Γεώργιο Ροίδη, και την κα Τσαλικίδου Ολυμπία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top