Διεθνή

Πράσινο φως τελικά για τη μεγάλη πορεία των συνδικάτων στο Παρίσι

E960B2547B9CE57AA27308DEEE27D37B.jpg

Επιτράπηκε τελικά το αυριανό συλλαλητήριο στο Παρίσι, που είχε αρχικά απαγορευθεί με πρόσχημα τα μέτρα ασφαλείας για το Euro 2016. «Δεν θα ανεχτούμε κανένα επεισόδιο βίας»,προειδοποίησε αυστηρά μετά την επίτευξη του συμβιβασμού ο υπουργός Εσωτερικών Καζνέβ.

Άδεια για να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη διαδήλωση που σχεδιάζουν για αύριο Πέμπτη στο Παρίσι έλαβαν τελικά τα γαλλικά συνδικάτα και φοιτητικές οργανώσεις, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε απαγορεύσει το συλλαλητήριο, επικαλούμενη τα μέτρα ασφαλείας για το Euro 2016, και στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που είχαν σημειωθεί στις εργασιακές κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Η άδεια για την κινητοποίηση δόθηκε αφού τα συνδικάτα δέχτηκαν την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ για εναλλακτική διαδρομή της πορείας τους.

«Δεν θα ανεχτούμε κανένα επεισόδιο βίας»,προειδοποίησε αυστηρά μετά την επίτευξη του συμβιβασμού ο κ. Καζνέβ.

Η νέα διαδρομή, μήκους 1,6 χιλιομέτρων, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για την εργασιακή μεταρρύθμιση που προωθεί η Σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η οποία αναβαθμίζει τις συμβάσεις εργασίας σε εταιρικό επίπεδο και διευκολύνει τις απολύσεις.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του CGT, οι Αρχές έδωσαν άδεια και για μία ακόμα πορεία, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη, μία μέρα πριν την ψηφοφορία για την εργασιακή μεταρρύθμιση στη γαλλική Γερουσία.

Η κάτω Βουλή, η Εθνοσυνέλευση έχει ήδη εγκρίνει το νέο νόμο χωρίς κανονική ψηφοφορία, αλλά με ψήφο εμπιστοσύνης, λόγω των ανησυχιών του κ. Ολάντ πως «αντάρτες» Σοσιαλιστές βουλευτές θα καταψήφιζαν το νομοσχέδιο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top