Διεθνή

Προβάδισμα των Πέντε Αστέρων δίνουν τα exit poll στο δήμο της Ρώμης και του Τορίνο

fgdsfs.jpg

Οι κάλπες του δεύτερου γύρου των ιταλικών δημοτικών εκλογών έκλεισαν. Σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre, το Κίνημα Πέντε Αστέρων φέρεται να προηγείται τόσο στη Ρώμη, όσο και στο Τορίνο.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη Ρώμη, τα exit poll (τα οποία βασίζονται σε ερωτήσεις προς τους ψηφοφόρους έξω από τα εκλογικά τμήματα) προβλέπουν θριαμβευτική νίκη της Βιρτζίνια Ράτζι, υποψήφιας των Πέντε Αστέρων στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με ποσοστό από 64% έως 68%. Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέτι, φέρεται να συγκεντρώνει από 32% μέχρι 36%.

Στο Τορίνο τα exit poll προβλέπουν νίκη της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο, με ποσοστό από 50% έως 54%. Ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος, ο Πιέρο Φασίνο των «Δημοκρατικών» του Ρέντσι, ακολουθεί με ποσοστά από 46% έως 50%.

Στο Μιλάνο επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για εκλογική μάχη η οποία θα κριθεί σχεδόν στο νήμα: ο κεντροαριστερός Μπέπε Σάλα εκτιμάται ότι εξασφαλίζει από 49% έως 53%, ενώ ο κεντροδεξιός Στέφανο Παρίζι ακολουθεί, σύμφωνα με την δημοσκοπική εταιρία Piepoli, με ποσοστό από 47% έως 51%.

Στην Νάπολη, τέλος, τα exit poll δίνουν άνετη νίκη στον αριστερό, αυτόνομο απερχόμενο δήμαρχο Λουίτζι Ντε Ματζίστριςμ με ποσοστό από 61% έως 65%, ενώ στην Μπολόνια διαφαίνεται η πιθανότητα να επανεκλέγεται ο κεντροαριστερός Βιρτζίνιο Μέρολα, με εκτίμηση ποσοστού από 54% έως 58%.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top