Διεθνή

«Προειδοποιήσεις» για επιθέσεις τζιχαντιστών σε Γαλλία και Βέλγιο

01BE54DCD5D1BF95EC00DBE8CDF27424.jpg

Σύμφωνα με την προεδοποίηση οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν από τη Συρία και με βάρκες εισχώρησαν στην Ευρώπη.

Προειδοποίηση προς όλες τις υπηρεσίες σε Βέλγιο και Γαλλία για κίνδυνο επικείμενης επίθεσης από τζιχαντιστές που έχουν εισχωρήσει σε γαλλικό έδαφος με βάρκες μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν στείλει οι βελγικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters και τα βελγικά μέσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τζιχαντιστές που ξεκίνησαν από την Συρία, σχεδιάζουν να χτυπήσουν ζευγάρια, σε Βέλγιο και Γαλλία.

Η προειδοποίηση επιβεβαιώθηκε από το βελγικό κέντρο OCAM (Συντονιστική Μονάδα Ανάλυσης Απειλών), το οποίο όμως ενημέρωσε ότι το επίπεδο συναγερμού δεν θα αυξηθεί καθώς ήδη βρίσκεται στο 3, το δεύτερο υψηλότερο.

Αρχικά, η σχετική αναφορά βρισκόταν μόνο στην Derniere Heure αλλά στη συνέχεια αντίστοιχη αναφορά έκανε και το Reuters καθώς και άλλα βελγικά ΜΜΕ.

Η προειδοποίηση στέλνει το μήνυμα ότι οι ομάδες αυτές «έχουν ήδη στην κατοχή τους τον απαραίτητο οπλισμό και ότι επίκειται επίθεσή τους».

Η βελγική Derniere Heure
λέει ότι τα «ύποπτα σημεία σύμφωνα με την προειδοποίηση είναι μεγάλο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, ένα ταχυφαγείο αμερικανικής αλυσίδας και ένας αστυνομικός στόχος αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top