Διεθνή

Προοπτική βελτίωσης σε σχέση με τη Ρωσία βλέπει η Τουρκία, αλλά…

B431A633EAAE6C37D598B718834C9D1C.jpg

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπου του Κρεμλίνου, «ο πρόεδρος Πούτιν έχει καταστήσει σαφέστατο πως, έπειτα απ’ αυτό που συνέβη, οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων δεν φαίνεται δυνατή πριν η Άγκυρα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα».

Υπάρχουν ισχυρές προσδοκίες ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα βελτιωθούν και από αυτό αναμένεται να ωφεληθούν η οικονομία και ο τουρισμός της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ένας συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως η Ρωσία θέλει να αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα πρέπει πρώτα να ζητήσει συγγνώμη και να αποζημιώσει για την κατάρριψη πέρυσι ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Μόσχα έχουν επιδεινωθεί αφού η Άγκυρα κατέρριψε πέρυσι ένα ρωσικό αεροπλάνο πάνω από τη Συρία. Η Ρωσία απάντησε με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και η διένεξη έχει επίσης πλήξει σοβαρά την εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Στο Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «θέλουμε μια εξομάλυνση των (ρωσοτουρκικών) σχέσεων και να επιστρέψουν στην περίοδο της καλής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας».

Όμως, ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν έχει καταστήσει σαφέστατο πως, έπειτα απ’ αυτό που συνέβη, οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων δεν φαίνεται δυνατή πριν η Άγκυρα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα», αναφερόμενος στην επιμονή της Ρωσίας ότι η Τουρκία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να πληρώσει αποζημίωση για την κατάρριψη του αεροπλάνου.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top