Ελλάδα

Προς αρχειοθέτηση σκέλος των δικογραφιών σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της υπεξαίρεσης σε βάρος των μελών της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης που ερεύνησε την υπόθεση. Για το λόγο αυτό ο κ. Σαργιώτης προχώρησε στην αποστολή τυπικών κλήσεων προς απολογία στους κατηγορούμενους. Πλέον, τον τελικό λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών που θα κληθεί να αποφασίσει αν η υπόθεση θα αρχειοθετηθεί ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στάδιο της ανάκρισης δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν τους τόκους που εισπράχθηκαν από τις πωλήσεις 28 ακινήτων του Δημοσίου. Αντίθετα, προέκυψε πως τα χρήματα αυτά παρέμειναν στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψουν ανάγκες του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό νόμο του Ταμείου.

Αντίθετα, για το άλλο σκέλος της υπόθεσης αυτό που αφορά στη πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου και της ταυτόχρονης επαναμισθωσής τους, απολογήθηκαν πρόσφατα ενώπιον του ανακριτή έξι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το κακούργημα της απιστίας και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο κ. Σαργιώτης στέλνει τη δικογραφία ως προς το σκέλος αυτό στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει εάν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη για την υπόθεση είχε ασκήσει η εισαγγελία Διαφθοράς. Η δίωξη αφορούσε σε τόκους που εισπράχθηκαν από τις πωλήσεις 28 ακινήτων του Δημοσίου και τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ, αλλά τα ποσά αυτά –κατά το εισαγγελικό πόρισμα- παρακρατήθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι τόκοι δεν αποδόθηκαν στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου.

Τέλος, να σημειωθεί πως μια τρίτη δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος των διοικούντων του ΤΑΙΠΕΔ (αυτή τη φορά για τόκους από τη μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall) εκκρεμεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς κ. Ηλιάννα Ζαμανίκα. Και στις τρεις δικογραφίες το ποσό της υπεξαίρεσης δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top