Πολιτική

Προσεκτικές αναφορές Παρασκευόπουλου για τις δηλώσεις Πολάκη

Απαντώντας εξάλλου στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα που τον χαρακτήρισε ηπιότερο Πολάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι κρατάει τη λέξη ηπιότερος και τη λέξη Πολάκης ως «πολλάκις», προσθέτοντας ότι θα παραμείνει πράγματι ηπιότερος.

VIDEO

C9CD75A7780DE8195D5E1832524EE593.jpg

Παρέμβαση Παυλόπουλου ζήτησαν οι δικαστικοί

«Δεν πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αναφερόταν στην πλειονότητα των Ελλήνων δικαστών… αν το έκανε αυτό, θα σας έλεγα ότι διαφωνώ» τόνισε την Παρασκευή στη Βουλή ο Νίκος Παρασκευόπουλος, παρότι επανέλαβε και στη δευτερολογία του ότι ο ίδιος προσωπικά ως υπουργός Δικαιοσύνης έχει εμπιστοσύνη στο σύνολο των δικαστικών λειτουργών.

Έχω αποδείξει,
πρόσθεσε, με λόγια και με πράξεις ότι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Αν υπήρχε κάποιο σχέδιο εκ μέρους του πρωθυπουργού να πλήξει το κύρος της Δικαιοσύνης, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση γιατί να με διατηρεί στη θέση μου;

Απαντώντας εξάλλου στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα που τον χαρακτήρισε ηπιότερο Πολάκη, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι κρατάει τη λέξη ηπιότερος και τη λέξη Πολάκης ως «πολλάκις», προσθέτοντας ότι θα παραμείνει πράγματι ηπιότερος.

Απορρίπτοντας
ακόμη την τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που είχαν κάνει λόγο σε ανακοίνωσή τους για θεσμική εκτροπή, ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι «οι δηλώσεις Πολάκη δείχνουν θεσμική εφαρμογή, αφού κινήθηκε η Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, η ΝΔ δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νίκου Δένδια είχε ζητήσει την παραίτηση του Νίκου Πολάκη, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας οφείλει να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχει «μέση δήλωση». Οφείλει ο κ. Παρασκευόπουλος να καταδικάσει ρητά την δήλωση Πολάκη #vouli

— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 17, 2016

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top