Ελλάδα

Προσφυγόπουλα «τσούλησαν» μακριά από τα προβλήματά τους

ref1-735x459.jpg

Μακριά από τα προβλήματά τους -έστω για λίγες ώρες-… τσούλησαν παιδιά και έφηβοι πρόσφυγες, στο παλιό στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώθηκε μία γιορτή για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Skate.

Με πρωτοβουλία ενός «πρύτανη» του σκέιτ, του Χάρη Καζαντζίδη από την «Propaganda» και διοργανωτή του «7ply Project Festival», σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη ΜΚΟ Άρσις, χθες το απόγευμα, ο χώρος του στρατοπέδου γέμισε σανίδες και παιδιά που στριμώχνονταν ξετρελαμένα για μία βόλτα.

ref11.jpg

«Θέλαμε να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο να γιορτάσουμε την μέρα και αντί να διοργανώσουμε ακόμη μία εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, σκεφθήκαμε να δώσουμε λίγη χαρά στα προσφυγόπουλα», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καζαντζίδης.

ref2.jpg

Παρά την αποπνικτική ζέστη που «έλιωνε» το τσιμεντένιο δάπεδο, δεκάδες παιδιά ενθουσιάστηκαν μόλις είδαν τις σανίδες που κουβαλούσαν ο Χάρης και 4 φίλοι του και δοκίμασαν να… τσουλήσουν.

ref3.jpg

«Όλοι, από 3 έως 20 χρόνων, ήθελαν να δοκιμάσουν, γι’ αυτό και κάθισαν επί ώρα στην ουρά, έβαζαν κάθε φορά το κράνος και γελούσαν τρανταχτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καζαντζίδης, συμπληρώνοντας ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

ref4.jpg

ref5.jpg

ref6.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top