Ελλάδα

Προσλήφθηκε η σύζυγος στο Δήμο, αλλά τη θέση κατέλαβε ο άντρας της (!!;)

Ο δήμαρχος Ελασσόνας, με την υπ’ αριθμόν 2287/2014 απόφαση, προσέλαβε πριν δυο χρόνια μια γυναίκα στη θέση ειδικού συμβύλου στο γραφείου.

Ομως σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης: «Ο δήμαρχος Ελασσόνας ενώ προσέλαβε από το 2014 ως σύμβουλό του μία κυρία, στο αντίστοιχο γραφείο για εργασία εμφανίζεται ανελλιπώς ο σύζυγος της υποτιθεμένης συμβούλου, ο οποίος όμως ουδεμία επίσημη σχέση φέρει με τον Δήμο»!

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό καταγγέλλει με δήλωσή του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ελασσόνας Βασίλης Βαρνάς, ο οποίος μάλιστα σημειώνει: «Την ίδια ώρα όμως, η σύζυγός του η οποία πληρώνεται και στην οποία καταβάλλονται συνταξιοδοτικές και ιατροφαρμακευτικές εισφορές από το υστέρημα των πολιτών, δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά στην Ελασσόνα».

Σολιάζοντας το θέμα, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Πασχόπουλος, δήλωσε: «Αυτή η υπόθεση αποτελεί ντροπή για τον Δήμο, πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία, που αφήνει έκθετο τον δήμαρχο κ. Ευαγγέλου».

Το ζήτημα τέθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας με τον δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου να δικαιολογεί την κατάσταση και να υποστηρίζει: «Το συγκεκριμένο άτομο, ο σύζυγος, είναι φίλος και δεν πληρώνεται. Κάνει ελεύθερο ρεπορτάζ και είναι φίλος. Είναι παράνομο;».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρνάς σημειώνει: «Πιστός στις συνήθειές του-για μια ακόμα φορά-ο δήμαρχος Ελασσόνας με τη μέθοδο της καταστρατήγησης κάθε ηθικού προσχήματος και έννοιας νομιμότητας, προσπαθεί να επιβάλει πρακτικές και τρόπους ανομίας στον δημόσιο βίο και μάλιστα με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο.

Σε μία ακόμη επίδειξη του επιπέδου των αξιών και διαφάνειας που τον διατρέχουν, ο κ. Ευαγγέλου επέλεξε ετσιθελικά να προσλάβει άλλον για προσωπικό σύμβουλό του και άλλος να έρχεται στο γραφείο για να εκτελεί την εργασία του σύμβουλου. Και για όσους δεν το κατάλαβαν, να πληρώνεται ο τάδε και να εργάζεται στο γραφείο του δημάρχου Ελασσόνας ως σύμβουλος ο δείνα.

Επειδή οι περιστάσεις λοιπόν το επιβάλλουν, οφείλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να θέσουμε υπόψη των Ελασσονιτών συνδημοτών μας, ότι ο δήμαρχος Ελασσόνας ενώ προσέλαβε με την υπ’ αριθμόν 2287/2014 απόφασή του ως σύμβουλό του μία κυρία, στο αντίστοιχο γραφείο για εργασία εμφανίζεται ανελλιπώς ο σύζυγος της υποτιθεμένης σύμβουλου, ο οποίος όμως ουδεμία επίσημη σχέση φέρει με τον Δήμο. Δεν είναι υπάλληλος, δεν είναι ειδικός σύμβουλος, δεν έχει κάποια σύμβαση ή άλλη σχέση εργασίας. Απλά, έχει αναλάβει το κομμάτι της προσωπικής προβολής και επικοινωνίας του δημάρχου στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και του συγγραφέα των ανακοινώσεων του.

Και όλα αυτά με λεφτά του Δήμου.

Την ίδια ώρα όμως, η σύζυγός του η οποία πληρώνεται και στην οποία καταβάλλονται συνταξιοδοτικές και ιατροφαρμακευτικές εισφορές από το υστέρημα των πολιτών, δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά στην Ελασσόνα. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Τι εξυπηρετούν όλα αυτά κ. δήμαρχε;

Πρόκειται πραγματικά για μία άνευ προηγουμένου νοοτροπία η οποία πέραν του ότι εγείρει σειρά ζητημάτων του θεσμικού και ποινικού δικαίου, αναδεικνύει και σε όλο του το μεγαλείο το έλλειμμα ηθικής με το οποίο πορεύεται τούτη η δημοτική αρχή, προσβάλλοντας τους δημότες Ελασσόνας και όλους εκείνους που αξιοκρατικά και τίμια αναζητούν μοίρα στον ήλιο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Αν βέβαια τον μισθό του εν λόγω κυρίου τον πλήρωνε από την τσέπη του ο κ. Νίκος Ευαγγέλου ίσως σήμερα να μην αναγκαζόμασταν να αναδείξουμε αυτό το θέμα. Όταν όμως ένας υπάλληλος του Δήμου, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ελασσόνας, πληρώνεται από τα ταμεία του Δήμου χωρίς να πατήσει το πόδι του ούτε μία φορά για να εργαστεί, εδώ τα πράγματα αυτονόητα αλλάζουν. Οι δικαιολογίες περί «ελεύθερου» ρεπορτάζ που ακούστηκαν από το στόμα του δημάρχου, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, φυσικά δεν πείθουν κανένα.

Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε περαιτέρω έκταση στο θέμα επί της παρούσης, καλούμε τον κ. Ευαγγέλου να δώσει δημόσια εξηγήσεις και φυσικά να επαναφέρει τη νομιμότητα αλλά και την κανονικότητα αυτής της κατάστασης που ο ίδιος δημιούργησε, άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, αποτελεί αυτονόητο καθήκον για εμάς ως αντιπολίτευση στον Δήμο Ελασσόνας, να προβούμε στις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top