Πολιτική

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για δημιουργία κέντρων κοινότητας

550_334_462851.jpg

Πρόσκληση στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία και τη λειτουργία κέντρων κοινότητας, απευθύνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η επιχορήγηση των δήμων και δημοτικών φορέων για τον σκοπό αυτόν, με συνολικό προϋπολογισμό 8,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

«Στόχος μας είναι σε κάθε δήμο να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Κοινότητας, ώστε όλοι οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας να έχουν την ευκαιρία της πρόσβασης στη νέα κοινωνική δομή, που ξεκινά μέσω του νέου ΕΣΠΑ στην περιοχή μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτήσει τόσο τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας, όσο και τη λειτουργία τους για διάστημα τριών χρόνων» είπε ο επικεφαλής.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα Κέντρα Κοινότητας θα υποστηρίξουν τους δήμους στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται.

Προτεραιότητα στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και στην ένταξη σε κοινωνικά προγράμματα, μέσω των Κέντρων Κοινότητας, έχουν άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, άτομα με αναπηρία, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως αυτές περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».

Υπενθυμίζεται ότι τη λειτουργία των κέντρων κοινότητας είχε προαναγγείλει στα τέλη Μαϊου η συνεργάτιδα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εύη Κάιλα, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε γι αυτό το θέμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top