Ελλάδα

Πρωτόκολλο συνεργασίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ΕΒΕΑ

550_334_470613.jpg

Πρωτόκολλο συνεργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπέγραψαν ο πρόεδρος του Τμήματος και διευθυντής του προγράμματος, καθηγητής Παντελής Σκλιάς και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από κοινού με το Τμήμα Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, σε συνεργασία με το American University of United Arab Emirates.

Αντικείμενο του πρωτοκόλλου αποτελεί η συνεργασία των δύο συμβαλλόμενων μερών σε ερευνητικά θέματα, σχετικά με το αντικείμενο της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας και ειδικότερα η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε στελέχη του ΕΒΕΑ και σε στελέχη επιχειρήσεων που είναι μέλη του Επιμελητηρίου, μέσω της φοίτησής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και διαλέξεων σε θέματα συναφή με τις επιδιώξεις και τα ενδιαφέρονται του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΕΒΕΑ.

Τέλος, με αυτήν τη συνεργασία επιδιώκεται η πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στον επιχειρηματικό κόσμο και συνιστά συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας, ακαδημαϊκής αναβάθμισης και διασύνδεσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top