Διεθνή

Ψυχραιμία συνέστησε ο Αναστασιάδης μετά το Brexit

2284572-656x410.jpg

Ψυχραιμία μέχρι να διαφανεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση, συνέστησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «καταρχήν είναι σεβαστό το αποτέλεσμα, αφού αποτελεί λαϊκή εντολή η απόφαση».

Όλα τα κράτη- μέλη της Ένωσης, σημείωσε, θα διαμορφώσουν μια πολιτική. «Ουδείς θέλει να μεγιστοποιήσει προβλήματα, συνεπώς απαιτείται από τη μια σεβασμός από την άλλη ψυχραιμία», δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπογραμμίζει την απόλυτη προσήλωσή της στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Επίσης, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων της με το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε, «προσβλέπουμε στην ενίσχυση της υφιστάμενης στενής συνεργασίας μας, προκειμένου, ανάμεσα σε άλλα, να διασφαλισθούν απόλυτα τα συμφέροντα των δυο χωρών και των λαών τους, στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top