Οικονομία

Πτώση της στερλίνας λόγω οριακής διαφοράς σε δημοσκόπηση για το Brexit

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μισό σεντ υποχώρησε η στερλίνα έναντι του δολαρίου την Τρίτη μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας δημοσκόπησης η οποία έδειχνε οριακό προβάδισμα (της τάξης της μίας ποσοστιαίας μονάδας) για το Bremain.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η δημοσκόπηση έδειξε ότι, μόλις δύο ημέρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, η διαφορά μεταξύ των δύο στρατοπέδων παραμένει πολύ μικρή. Συγκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Bremain, ενώ η πλευρά του Brexit συγκέντρωσε ποσοστό 44%, αποδεικνύοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παραμένει σε μεγάλο βαθμό αβέβαιο.

Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι οικονομικοί οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη αξιοποιήσει τα έκτακτα κονδύλια ύψους 370 εκατομμυρίων λιρών, που έχουν ως στόχο την προστασία του Σίτι σε περίπτωση Brexit, η στερλίνα είχε σημειώσει κέρδη 0,5 σεντ έναντι του δολαρίου. Η πορεία του αγγλικού νομίσματος ήταν ανοδική και χτες, μετά τη δημοσίευση πολλών δημοσκοπήσεων που έδιναν σημαντικό προβάδισμα στο στρατόπεδο του Bremain.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα το πρωί, η βρετανική στερλίνα κατέγραφε τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο εδώ και επτά χρόνια, καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι αυξάνεται η στήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top